Over VWHHT-P

De Paramedische Werkgroep van het VWHHT

De VWHHT (vzw Vlaamse Werkgroep Hoofd Hals Tumoren) verenigt artsen en paramedici in het onderzoek, de diagnose en de therapie van de patiënt getroffen door een hoofd-halstumor.

Sinds september 2015 werd de toetreding van 2 paramedische bestuursleden tot de kerngroep van de VWHHT statutair beslist en zodoende ontstond de VWHHT-P, het paramedische luik van de VWHHT. Momenteel zijn de 2 paramedische bestuursleden 2 logopedisten (Margot Baudelet en Alice Vergauwen). De functies staan echter open voor alle paramedici.

Het doel van de VWHHT-P is de samenwerking tussen de verschillende paramedici betrokken bij de behandeling van hoofd-halstumoren te verbeteren en een forum te bieden voor het uitwisselen van ervaring en kennis.

De VWHHT-P organiseert elk jaar een Voor- en Najaarsvergadering met interessante topics, die openstaan voor de leden en tevens voor de artsen.

Het bestuur

Margot Baudelet

Margot Baudelet

Logopediste

Margot studeerde in 2017 af als logopediste aan de Universiteit Gent. Door haar bijzondere interesse in dysfagie, startte ze in januari 2018 met haar doctoraatsonderzoek aan de Universiteit van Antwerpen en Gent. In samenwerking met Kom Op Tegen Kanker wordt binnen dit project op zoek gegaan naar de best mogelijke behandeltechnieken voor radiatie-geassocieerde dysfagie bij hoofd- en halskankerpatiënten. Margot wordt in dit, en meerdere projecten, begeleid door haar promotoren Prof. Dr. Gwen Van Nuffelen en Prof. Dr. Fréderic Duprez.

In 2021 werd Margot bestuurslid van de paramedische tak van de Vlaamse Werkgroep voor Hoofd- en Halstumoren. Hiernaast is ze ook lid van de raad van bestuur van de Belgian Society for Swallowing Disorders.

 

Alice Vergauwen

Alice Vergauwen

Logopediste

Alice behaalde vorig jaar (2020) haar diploma Logopedische en Audiologische Wetenschappen aan de universiteit Gent. Met een passie voor wetenschap startte ze meteen als wetenschappelijk medewerker in het Universitair Ziekenhuis van Antwerpen. Ze verzorgt projecten in samenwerking met Kom Op Tegen Kanker. Als onderzoeker is ze actief binnen twee onderzoeken rond radiatie geassocieerde dysfagie bij hoofd-halskankerpatiënten.

Alice werd in 2021 bestuurslid van de paramedische tak van de Vlaamse Werkgroep voor Hoofd- en Halstumoren. Ze zetelt ook in het bestuur van de Belgian Society For Swallowing Disorders (BSSD).

Hebt u vragen? Een interessant voorstel?